Siden 2021 har våre kunder spart:

9 905 290 KWh

4 417 759 Kg Co2

Opt-E lanserer: Opt-E SCAPE

Opt-E AS ble grunnlagt med basis i en løsning vi utviklet for å spare energi på pumpe- og viftedrift, og vi kalte løsningen for SmartSave.

Etter hvert som vi har utviklet og jobbet med SmartSave, så ser vi at løsningen leverer mye mer enn å spare energi. Den gir en bred verdiskapning for kunden, og derfor endrer vi nå navnet fra SmartSave til Opt-E SCAPE.

Spar energi, penger og miljøet

Med Opt-E SCAPE sørger vi for at pumpene og viftene dine bruker minst mulig energi, uten at det går utover anleggets ytelse. Hva man kan spare avhenger helt av applikasjonen, men i visse tilfeller helt opp mot 70%.

Opt-E SCAPE kombinerer pumpe-/vifteteknologi med automasjonsteknologi og legger det inn i en moderne Industri 4.0 arkitektur med skreddersydde algoritmer. Algoritmene håndterer mange sensorsignaler og ulike driftsmoduser, samt kalkulerer besparelsene i sanntid.

Alt visualiseres i et dashbord på din skjerm og en automatisk rapporteringsmodul gir deg full oversikt over besparelser på miljø, energi og kost.

Utgangspunktet vil være energisparing, men resultatet av Opt-E SCAPE er en helhetlig verdiskapning som reflekteres i bokstavene S-C-A-P-E:

  • Saving – sparing av energi, kost og miljø.
  • Control – økt kontroll med driften
  • Algorithms – algoritmer med sanntidsteknologi
  • Platform – teknologiplattform med utvidelsesmuligheter
  • Evolution – læring, utvikling og forbedringer

Opt-E SCAPE kan leveres i både nye anlegg og eksisterende

I en Opt-E SCAPE leveranse er det 3 hoveddeler:

  • Rådgivning – vi hjelper med å se på dine applikasjoner i ditt anlegg, foreslår løsning for optimal drift og kalkulerer sparepotensialet.
  • Opt-E SCAPE Plattform – vi legger opp topologien, med behandling av signaler og visualisering på skjem. I Opt-E SCAPE sin plattform tar vi også inn 3’de parts løsninger.
  • Opt-E SCAPE Styring – vi legger våre algoritmer inn i Opt-E SCAPE Plattform, installerer eventuelt frekvensomformer, og sørger for optimal drift, med visualisering av besparelsene i sanntid og rapporteringsmodul.